Een moment geduld aub.

Historie Stealth Wheels

Over ons

Stealth Wheels is een wielbouwer in hart en nieren.

Bij Stealth Wheels kan u terecht voor alle soorten wielen, zowel als particulier als fietsenwinkel.

Zo bouwen en repareren we race, mountainbike, enduro, downhill, gravel en baanwielen op maat!

Partners

DT SwissSapimPillar
Chris KingSchmolkePi Rope
HopeMCFKRyde
ExtraliteBikeaheadH+Son
Industry 9ShimanoMavic
EnveSramWTB
CampagnoloTune

Stealth Wheels 2023

Met ingang van 1 oktober 2022 is Eris Trading Nederland de trotse eigenaar van Stealth Wheels. Na een traject van enkele maanden waarin zowel visie als kennis werd overgedragen werden de handtekeningen gezet en de handen geschud!

Eris Trading?

In 2014 trad Eris Trading, met merknaam FreeSkate, voor het eerst buiten de sporen van gerenommeerd schaatsenbedrijf.

Met de aankoop van Gyron Active Eyewear kreeg het bedrijf de beschikking over een fraaie brillencollectie. Zoals de naam al doet vermoeden betrof dit een collectie brillen voor de actieve mens: van fanatieke sporter tot actieve vrije-tijdsbesteders als motorrijders en watersporters. Samen met de brillencollectie werd ook de merknaam Gyron overgenomen.

Omdat de fietsenbranche al tot onze cliëntele behoorde (veel fietsenwinkels verkopen van oudsher ook schaatsen) werden de brillen al gauw in veel fietsenwinkels verkocht.

In 2021 werd Eris Trading overgenomen door de huidige eigenaren en werd de naam gewijzigd in Eris Trading Nederland bv.

Om interessanter voor de fietsenbranche te zijn en uit liefhebberij van de wielersport werd het Gyron-assortiment al gauw uitgebreid met diverse fietshelmen en enkele carbonwielen.

Met name de verkoop van deze carbonwielen vonden wij voor verbetering vatbaar.

Hoewel tevreden over de kwaliteit van de Gyron-wielen wilde Eris Trading Nederland onderscheidender en exclusiever zijn op dit vlak. Onderscheidend in kwaliteit en exclusiever in assortiment!

Met de overname van Stealth Wheels per 1 oktober 2022 zijn wij hier cum laude in geslaagd!

Eris visitekaartje
Glenn de Ridder

Glenn de Ridder - Zaakvoerder 't Peloton/Stealth Wheels service center België

In 2012 startte ik Stealth Wheels op met als doel oerdegelijke wielen te maken die ik zelf niet stuk kreeg.

Aangezien mijn vader in zijn jonge tijd fervente wielbouwer was geweest leerde hij mij de kunst van het wielbouwen en begon ik zelf mijn eigen wielen te maken medio 2010.
Na enige tijd begon dit beter te lukken, waardoor ik al snel de vraag kreeg bij familie en vrienden om ook een wielset voor hen te maken.
Puur uit passie is 2 jaar later Bikeshop De Ridder / Stealth Wheels opgericht.

Verslaafd aan fietsmateriaal en alles wat daar met te maken had, ging ik opzoek naar kwaliteitsvolle producten wat uiteindelijk een hele zoektocht bleek te zijn.
Toch bleven we zoeken naar een innoverend en kwaliteitsvol product.

Door nooit tevreden te zijn en steeds opzoek te gaan naar de laatste nieuwe technologieën staat Stealth Wheels waar het vandaag staat en dat mogen we toch met trots zeggen dat dit bij die grootste wielbouwers van de Benelux is.

We bouwen meer dan 2000 wielen per jaar en met als grootste punt Service na verkoop!

Tonny De Ridder – Mede oprichter

Als wielrenner junior in 1979 begon ik met wielen te maken om zelf te gebruiken op training en wedstrijden. Aangezien ik mij probeerde toe te leggen op een wielerprofcarrière, maakte ik hier graag een bijkomende hobby van. Zo reden er snel enkele wielen in het toenmalige liefhebberspeleton van mijn makelij.

Toen later mijn eigen zoon (Glenn) graag met kwalitatief materiaal reed als jeugdwielrenner, raadde ik hem aan om zelf zijn eigen wielen te maken. Ik zette hem op weg met enkele alu-setjes, maar hij verdiepte zich snel in het meer hoogstaand materiaal en met grote passie ontwikkelde hij zijn eigen gesofisticeerd product, zoals dit momenteel gekend staat bij de gepassioneerde wielerliefhebbers.

Tonny & Glenn de Ridder