Een moment geduld aub.

Velgen

Stealth Wheels 2023, wanneer High-End ‘de nieuwe standaard’ wordt

De velg is zodanig ontworpen dat elke velghoogte een andere buitenbreedte heeft. Dit heeft te maken met aerodynamica en stijfheid die bij iedere velghoogte anders moet zijn.

Zo zijn onze Nighthawk38 en Raptor55 ontworpen voor pure stijfheid + lichtgewicht. Hiervan hebben we enkele afzonderlijke testen die aantonen dat onze wielen één van de stijfste op de markt zijn!

De aerodynamica hebben we dan weer toegepast op onze Shadow65 & Fighter90, waarbij we de posniek hebben overgenomen van een wielmerk dat momenteel op nummer 1 staat in de windtunnel testen. Binnenkort kruipt Stealth Wheels in de windtunnel om deze cijfers te kunnen voorleggen.

Door de breedte van de velg is het comfort ook verbeterd. De band zit niet meer gekneld, waardoor je meer grip krijgt, minder rolweerstand hebt en worden de schokken beter opgevangen.

Stealth Raptor 55
Stealt Hope naaf

Bij een brede velg heb je dus minder vervorming van de band. Hierdoor heb je meer grip in de bochten en wordt je band minder belast en krijg je minder rolweerstand.

Hier legt Schwalbe uit hoe de rolweerstand verlaagd wordt: https://www.schwalbe.com/nl/rollwiderstand

Daarbij gebruiken we bij onze Nighthawk38, Raptor55, Gravel 36-C en alle MTB velgen de nieuwe Hookless posnologie.
Dit zorgt voor een nog betere pasvorm van de band en een gewichtsvermindering van +/-45gr per velg.

Steeds blijven innoveren en opzoek gaan naar vernieuwing.

Dit resulteert naar een product dat zich jaar na jaar is blijven verbeteren en waarbij vroegere problemen van de baan zijn. Zo zijn de wielen meer schokbestendig geworden en geven ze meer comfort op de kasseien, ook het probleem van oververhitting van de remrand is aangepakt. Dit door het gebruik van bredere velgen en een speciaal ontwikkelde remrand met nano posnologie die temperaturen aan kan van meer dan 230°C op eigen testbank.

De velgen zijn ook allemaal Tubeless ready waarvan enkele reeds Hookless zijn voor een nog betere pasvorm met de laatste nieuwe banden.

Stealth Nighthawk 38
Stealt downhill

De prestatie van het wiel hangt af van de keuze van de velg.

Een kwalitatief hoogstaand wiel kost een renner heel wat minder energie. Doordat de krachtoverbrenging wordt omgezet op het wiel met een minimum aan verlies!

Een lichte velg is niet het enige wat belangrijk is. Er spelen nog andere factoren mee die van groot belang zijn zoals stijfheid, aerodynamica, wendbaarheid en comfort.
Afhankelijk van discipline is het ene weer belangrijker dan het andere.

Daarom biedt Stealth Wheels een groot assortiment aan, van verschillende velghoogtes. Hierdoor kan U de velghoogte kiezen die perfect past bij de discipline die u uitoefent!

Remmen op carbon

Het probleem dat zich vaak voor deed bij het remmen op carbon was dat je minder remvermogen had tegenover aluminium velgen. Dit is nu verleden tijd.
Door een speciaal ontwikkelde remrand met nano posnologie kan deze temperaturen aan van meer dan 230°C op eigen testbank.

Ook zijn onze velgen al enkele jaren beter bestand tegen zeer hoge drukken en temperaturen waardoor lange en steile afdalingen geen probleem vormen.

Je kan met een gerust hart in elke afdaling tot het uiterste gaan en je hoeft je geen zorgen meer te maken over de remrand of eventuele oververhitting.

Stealt forest