Een moment geduld aub.

Wielopbouw

Elk wielset dat bij ons de werkplaats verlaat voldoet aan de hoogste normen, die wij onszelf opleggen.
Stealth Wheels is al 10 jaar bezig met het optimaliseren en verbeteren van onze eigen gefabriceerde wielen. Hierdoor zijn we nu op een resultaat gekomen waar we heel trots op zijn en dit van de hoogste kwaliteit voor zowel recreatief- als wedstrijdgebruik.

De dynamische synthese van een wiel is vrij ingewikkeld…
Het wiel heeft te kampen met zijdelingse krachten, putten in het wegdek, personen-gewicht ,… Deze krachten moeten opgevangen worden door de spaken en de velg. Daardoor is het uiterst belangrijk, dat de spaakspanning gelijk verdeeld wordt over alle spaken in het wiel.

Stealth Wheels bouwt en ontwerpt de wielen 100% zelf en handgemaakt. Dit is specifiek ambachtelijk werk dat concentratie vereist. Spaakpatroon, vlechten, aanspannen, spaakspanning gelijkstellen, bestickeren, assembleren en een laatste kwaliteitscontrole.

Hiervan hebben we dan ook een mooie erkenning gekregen van FOD Economie als ‘Erkend Ambacht’
En dit als enigste wielbouwer in BelgiëErkend ambacht

Stealth vlechten
Stealth spaak spannen

Handgemaakt

De laatste jaren wordt dit woord jammer genoeg veel misbruikt.

Vroeger betekende handgemaakt iets dat je met je handen van het begin tot de laatste stap in elkaar stak. Door zo te werken werd er kwaliteit geleverd die met precisie werd afgewerkt. Tegenwoordig wordt dit woord vaak anders gebruikt. Het wiel wordt handmatig gevlochten, maar de eindafwerking gebeurd machinaal. Zoals elk mens verschilt, verschilt elk wiel. Dit kan je in de eindafwerking perfect waarnemen als je handgemaakt werkt en zo leveren wij precisie en kwaliteit.

Bij Stealth Wheels is dit dan ook een grote prioriteit: de eindafwerking die meerdere malen wordt nagekeken en afgewerkt met de grootste precisie.
Door dit te verzekeren werken we met de meest hoogstaande en technologische producten als hulpmiddel.
De jaren ervaring die in onze vingers zit, is onze grootste troef. Door deze 2 te combineren wordt er een wielset geleverd die voldoet aan de hoogste kwaliteit!

U mag gerust zijn: als U kiest voor Stealth Wheels, schaft u kwaliteit aan! Erkend ambacht